Sarmale de vită

Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa […]

Sarmale de porc

Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă! 1.   Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră. 2.   Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, […]

Pască cu brânza şi smântâna

Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]

Cotlete de miel pane

Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]

Cozonac cu umplutura de nuca

Mai intai si mai intai trebuei sa ne ocupam de drojdie.O desfacem peste putin lapte indulcit( nu fierbinte) si o lasam sa creasca.Mai pastram lapte pentru nr 2.Apoi o adaugam peste compozitia finala de la nr 2 Luam pachetul de faina.Il cernem.In mijlocul lui facem o mini gaura, ca si cum am incerca sa batem […]

Drob de miel

1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]

Borş de miel

Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]

Drob în prapure

Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]

Tartă cu ciocolată

Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie.   Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]

Chec de carne cu morcovi

Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]