Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

Macaroane cu brânză

Învață să faci această rețetă clasică de macaroane cu brânză la cuptor, care poate fi preparată atât în variantă dulce, cu stafide, cât și sărată, cu mărar. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se pune apă la fiert într-o oală mare cu un praf de sare. Se fierb macaroanele […]

Mini tarte floricică cu cremă de lămâie

Învață să prepri rapid niște mini tarte cu cremă de lămâie în formă de floricele. Sund delicioase, superbe și foarte potrivite pentru primăvară. Mod de preparare: Pentru aluatul de coji de mini tarte floricică, amestecă untul cu sarea, zahărul și făina până ce obții un aluat sfărâmicios. Adaugă smântâna și amestecă cu un mixer pentru […]

Brioșe de post cu stafide

Învață să prepari niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt. Vezi rețeta pentru brioșe de post cu stafide. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun […]

Prăjitura chinezească

Învaţă să prepari chiar tu prăjiturici cu cocos, tradiţionale de Anul Nou Chinezesc. Vezi reţeta foarte simplă pentru această delicioasă prăjitură chinezească. Mod de pregătire: Încinge cuptorul la foc mediu şi unge o tavă de prăjituri cu unt. Pune nuca de cocos pe tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt şi dă la […]

Tăieţei de casă

Învaţă chiar acum să prepari tăieţei de casă cu ou, fragezi şi gustoşi. Vezi reţeta simplă şi nu vei mai cumpăra niciodată tăieţei din comerţ. Mod de preparare: Bate ouăle cu laptele şi adaugă treptat făina, până la înglobare completă. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Lasă aluatul, care este foarte elastic şi lipicios să […]

Prăjitură cu cocos şi ceai verde

Învaţă să prepari un desert thailandez celebru în lumea întreagă pentru proprietăţile benefice asupra organismului. Combinaţia de ceai verde şi nucă de cocos ajută în lupta cu cancerul, colesterolul şi hipertensiunea arterială. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu şi unge şi tapetează cu făină o tavă de prăjituri. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi […]

Tort Mazurek polonez

Învaţă să prepari acest tort tradiţional polonez de Paşte, pe nume Mazurek, cu ciocolată şi fructe uscate al cărui aluat va vrăji chiar şi pe cei mai mofturoşi critici. Mod de preparare: Bate cu mixerul untul cu zahărul până devin pufoase. Adaugă manual, încet, migdalele, coaja de lămâie, făina şi gălbenuşurile din ouă fierte tari. […]

Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)

Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska. Mod de preparare: Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de […]

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado. Mod de preparare: Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie şi amestecă încet, până la topirea completă. Pasează fructul de avocado cu furculiţa […]