Iskender kebab

Învaţă să faci iskender kebab acasă, după o reţetă arăbească tradiţională uşor de reprodus la tine în bucătărie. Mod de preparare: Amestecă ceapa, zeama de lămâie, 2 linguri de ulei şi condimentele într-un blender. Adaugă carnea şi amestecă într-un castron, acoperă vasul şi pune la frigider 2 ore. Amestecă jumătate din usturoi cu iaurtul, o […]

Poale-n brâu

Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]

Batoane energizante din doar trei ingrediente

Nu ai nevoie de substanţe chimice, sau de dulciuri procesate, pline de zahăr şi de arome artificiale ca să ai mai multă energie. Iată o reţetă simplă şi rapidă, cu doar trei ingrediente, de batoane energizante naturale. Mod de preparare: Amestecă într-un blender curmalele curăţate de sâmburi. La început, ele se vor desface în bucăţele […]

Ouă în chifle

Ouă ochiuri în chifle – un mic dejun simplu, delicios și care arată foarte bine. Iar rețeta e foarte rapidă. 1. Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol şi apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior. 2. Se aşază apoi chiflele într-o tavă unsă cu un pic de unt. 3. […]

Posset de lămâie cu 4 ingrediente

Învaţă să faci un desert rapid, simplu, după o reţetă cu doar 4 ingrediente. Vezi cum se face un posset de lămâie fără cuptor şi fără multe ingrediente. Mod de preparare: Încinge smântâna pentru gătit şi zahărul într-o tigaie medie adâncă. Amestecă continuu, pentru a topi tot zahărul şi fierbe circa 5 minute la foc […]

Panna cotta cu fructe

O panna cotta delicioasă cu fructe este desertul perfect pentru zilele când ai mânca un dulce de casă. Se face rapid şi din puţine ingrediente. 1.   Smântâna, zaharul si vanilia se pun la foc si, când încep sa fiarba, se trage vasul de pe aragaz. 2.   Se adauga gelatina înmuiata în apa si colorantul, se […]

Ciorbă de potroace

Cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. 1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare. 2. Între timp, legumele se curăţă şi se […]

Mămăligă cu ciuperci

 Mămăliga cu ciuperci este perfectă şi pentru cină, şi pentru prânz. În plus se face uşor şi nu necesită multe ingrediente. Iată reţeta! 1. Se fierbe mămăliga după regula proprie, având grijă să se obţină o mămăligă mai tare care se răstoarnă după fierbere într-un vas cu margini drepte. Se nivelează şi se lasă să […]

Cum faci lapte prăjit

Deşi sună ciudat, această reţetă de desert este inedită, delicioasă şi simplu de preparat. Învaţă să le faci copiiilor lapte prăjit. Mod de preparare: Amestecă zahărul cu amidonul şi nucşoara şia daugă treptat laptele. Pune vasul pe foc, amestecând constant. Lasă să fiarbă un minut, apoi dă deoparte şi adaugă untul şi coaja de lămâie. […]

Mini cheesecake cu Oreo

Învaţă să prepari nişte delicioase prăjiturele de tip cheesecake cu biscuiţi Oreo, după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc minim şi unge o tavă de brioşe, sau tapetează cu coşuleţe speciale din hârtie pentru brioşe. Pune câte un biscuite întreg Oreo pe fundul fiecărui coşuleţ de hârtie, în mijloc. […]