Primavara
Cârnaţi de oaie
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]
Ruladă delicioasă cu vanilie
Îți plac ruladele? Atunci trebuie să încerci această rețetă de ruladă delicioasă cu vanilie! 1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, se adauga faina si amidonul, se amesteca si se încoporeaza delicat albusurile. Se toarna aluatul într-o tava de copt tapetata cu hârtie si se coace 10 […]
Bruschete surpriză cu fructe de pădure
Învaţă să prepari nişte bruschete surpriză, care, în loc de brânză de capră şi busuioc conţin fructe de pădure şi zahăr pudră. Mod de preparare: Taie pâinea felii de 1 cm grosime, prăjeşte-le în prăjitor, sau în tigaie şi unge fiecare felie cu puţin unt nesărat, când feliile sunt încă fierbinţi. Freacă super crema de […]
Paste tricolore
Paste tricolore foarte aspectuoase şi uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. 2. Roşiile se taie în două, se amestecă cu pastele şi apoi se pun într-un vas de cuptor. 3. Se aşază caşcavalul deasupra şi se […]
Tigaie de vită cu legume crocante
Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1. Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2. Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3. […]
Pui cu portocale
Pui cu portocale delicios şi uşor de făcut, o cină perfectă pentru întreaga familie. Iată o reţetă simplă şi rapidă! 1. Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare şi piper. 2. Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 […]
Coroniţă cu brânză şi şuncă
Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1. Într-un bol, se pun untul topit, gălbenuşurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2. Se întinde aluatul în formă dreptunghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]
Musaca dobrogeană
Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]
Bastonașe din piept de pui
Hai să ne jucăm cu mâncarea! Convinge-i pe cei mici să mănânce sănătos dacă le faci bastonașe din piept de pui. Uite cum! 1. Carnea se trece prin maşina de tocat și apoi se amestecă bine cu ouăle, pătrunjelul tocat şi smântâna. Se potrivește de sare şi se lasă la rece pentru 15 minute. 2. Se formează apoi […]
Pui în crustă de pesmet și verdețuri
Un preparat pentru gusturi alese. Învață să faci și tu un pui în crustă de pesmet și verdețuri delicios! 1. Se dezosează puiul și se împarte în lobi care se ung cu o linguriță de unt și se prăjesc pe ambele părți câteva minute până devin aurii. 2. Se amestecă restul de unt cu pesmetul și verdeața și se […]