Primavara
Chec de castraveţi
Un altfel de chec, din castraveţi şi ceapă verde cu smântânî. Un deliciu pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta. 1. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit castraveţii dați pe răzătoarea mare şi ceapa tăiată mărunt. Se lasă 15 minute. 2. Între timp, ouăle se bat cu smântâna, se adaugă condimentele şi se […]
Pizza fără gluten
Pizza fără gluten de care se pot bucura şi cei care suferă de intoleranţă sau ţin cură de slăbire. Iată o reţetă simplă: 1. Pentru aluat, se amestecă apa călduţă cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. 2. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat […]
Pizza vegetariană
Pizza vegetarianăideală şi pentru post, după o reţetă foarte simplă. 1. Pentru aluat, se amestecă drojdia sfărâmată cu 100 ml apă caldă şi 50 g făină şi se lasă să fermenteze 30 de minute într-un loc călduţ. Se amestecă restul făinei cu sarea și uleiul, se adaugă drojdia şi restul de apă rece şi se […]
Aspic de legume
Un aspic de legume foarte gustos, aspectuos şi uşor de preparat. Trebuie să încerci această reţetă: 1. Morcovii se taie rondele şi se pun la fiert. Mazărea şi fasolea se gustă şi, dacă mai trebuie, se fierb. 2. Peştele se scurge din conservă şi se mărunţeşte, dacă nu este deja. 3. Se desface cubul de […]
Stufat cu vin
1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]
Pască cu brânza şi smântâna
Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]
Drob de miel
1. Toată carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt. 2. Carnea fiartă şi morcovii căliţi se dau prin maşina de tocat. Se […]
Prăjitură de orez şi caise
Prăjitură de orez şi caise foarte simplă şi rapidă, cu numai 5 ingrediente. Iată reţeta. Se pun gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se bat albuşurile spumă şi se pun şi acestea în compoziție. Se amestecă de sus în jos. Orezul spălat şi bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amestecă mereu pentru a […]
Tartă cu salată
O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate. Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază […]