Primavara
Ardei umpluţi cu urdă
Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1. Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]
Chifteluţe de dovlecei
Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1. Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2. În dovleceii […]
Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1. Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2. Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]
Piure cu salată de legume
Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1. Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]
Brânză la grătar
Brânza la grătar este un aperitiv sau chiar un fel principal foarte rapid şi uşor de făcut. Iată reţeta. 1. Pe patru foi de folie de aluminiu se pun cele patru bucăţi de brânză. 2. Se ung cu ulei în strat subţire, se presară condimentele şi legumele, mărarul şi pătrunjelul. 3. Se închide pacheţelul şi […]
Borş de miel
Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]
Drob în prapure
Drobul pentru sărbători se poate face fie ca un chec, fie ca o tobă, în prapure. Uite cum poţi face şi tu acasă drob în prapure, ca la bunici. 1. Maruntaiele se dau într-un clocot, se arunca apa si se pun din nou la fiert în apa rece cu sare. Se spumeaza si se lasa […]
Tartă cu ciocolată
Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie. Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]
Chec de carne cu morcovi
Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]
Drob simplu
O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]