Primavara
Drob de post
Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]
Drob în foietaj
Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]
Plăcintă cu cartofi
Ai făcut vreodată plăcintă cu cartofi? Dacă nu, acum e momentul să încerci după această reţetă simplă şi rapidă. 1. Cartofii se curăţă şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Între timp, în două linguri de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte uşor cât să se înmoaie. […]
Panna cotta de vanilie şi ciocolată
Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi: 1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a […]
Panna cotta de vanilie şi dulceaţă
Un desert delicat, cu aromă obraznică de vanilie, amestecată în dulceaţa de fructe. Cum poţi prepara şi tu o panna cotta minunată cu vanilie şi dulceaţă: 1. Se pune smântâna într-un vas cu cele doua pastai de vanilie si se lasa asa la frigider pentru 24 de ore. 2. În momentul prepararii, se scot pastaile […]
Panna cotta cu lămâie
Un desert gustos cu care sigur vei impresiona oaspeţii! Prepară panna cotta cu lămâie la tine în bucătărie! 1. Se pun foile de gelatina în apa rece pentru a le înmuia. 2. La foc mediu, se încalzeste smântâna, se adauga zaharul si, dupa ce acesta s-a topit (fara sa dea în clocot), se adauga gelatina, […]
Prăjitură cu năut
Ştiai că din năut poţi face o prăjitură delicioasă? Încearcă şi tu această reţetă simplă de prăjitură cu năut! 1. Se mixeaza nautul fiert cu laptele si zaharul, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 2. Într-un vas, se bat galbenusurile pâna ce devin spumoase, se adauga esena de vanilie si amestecul […]
Supă de morcovi
O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]
Flan de morcovi
Plini de betacaroten şi vitamina A, morcovii sunt o importantă sursă de sănătate în plină iarnă. De nu vă plac cruzi, iată câteva reţete pentru a-i transforma în preparate diverse. Uite cum poţi prepara flan de morcovi: 1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi […]
Chec pufos cu morcovi
Ştiai că poţi să pui morcovi în chec? Nu numai că se poate, dar gustul e delicios. Încearcă şi tu reţeta de chec pufos cu morcovi! 1. Se curaţa si se razuie morcovii pentru a obţine 300 g de morcovi rasi. Se amesteca zaharul si ouale pâna ce se obţine o crema alba. Se adauga […]