Drob de miel

Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi […]

Drob de miel

In apa fierbintese baga maruntaiele de miel sa fiarba la foc mic pana sunt gata. Dupa ce s-au fiert, se toaca marunt cu un cutit sau satar. Se amesteca cu ceapa, verdeata tocate marunt, ceapa cu frunze cu tot, se adauga galbenusurile si albusul batut spuma, sare, piper dupa gust. Se amesteca bine totul. Se […]

Drob în aluat

1. Se curăţă, se spală măruntaiele de miel şi se pun să fiarbă într-o oală cu apă cât să le acopere. Se lasă să fiarbă la foc mic şi când dau în fiert se ia spuma ca să nu capete un miros neplăcut. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert şi se apoi […]

Pacheţele de pui cu spanac

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]

Supă cremă de ţelină

1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]

Somon cu legume fierte

1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]

Dovlecei umpluţi

1. Se spală dovleceii şi se scoate miezul cu atenţie să nu se rupă. Miezul se pune într-un bol. 2. Carnea tocată de pui se amestecă cu sarea, piperul, orezul, mărarul tocat şi ceapa tăiată mărunt. Se frământă 10 minute şi apoi se umplu dovleceii. 3. Separat, într-o cratiţă se pune uleiul, miezul de la […]

Garnitură cu spanac

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea se scot, se curăţă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se curăţă bine frunzele de spanac, se spală şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se scoate spanacul apoi într-o sită şi se lasă să se scurgă. 3. Se […]

Borş moldovenesc cu ciuperci

1. Se curăţă varza şi se taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un bol, acoperit cu folie. 2. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi […]

Limbă cu porumb

1. Se spală limba şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se lasă la foc mic, se ia spuma şi se acoperă cu un capac. 2. În acest timp, se pregătesc legumele. Se spală boabele de porumb şi de mazăre, apoi se lasă să se scurgă de zeamă. Dacă nu sunt din conservă, […]