Primavara
Friptură de pui
1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]
Pateuri cu rozmarin
1. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă untul şi se fierbe până clocoteşte. Se adaugă făina în ploaie, apoi treptat ouăle. Coca astfel obţinută se amestecă cinci minute. 2. Se aşează în tavă foaia de copt. Se şpriţează aluatul în tavă. În cuptorul încins, se pune aluatul la copt până când se rumeneşte, aproximativ […]
Pălăriuţă cu ananas şi biscuiţi
1. Se înmoaie gelatina în apă rece. 2. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie, nuca de cocos, zahărul pudră şi crema de smântână. 3. Între timp, gelatina se pune într-o tigaie şi se dizolvă la baie marină. Peste ea se adaugă compoziţia de iaurt cu nucă de cocos şi cremă de smântână şi se […]
Tartă cu caise
1. Se spală şi se curăţă caisele şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă. 3. Se dizolvă praful de copt în lapte […]
Tort de îngheţată Cherry’s Dream
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. […]
Roşii cu peşte
1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]
Ardei umpluţi
1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]
Pizza Calzone pas cu pas
1. Drojdia de bere se dizolvă în 2 linguri de apă călduţă. Se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă bine, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă, la temperatura camerei, jumătate de oră. Se pune apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă uşor cu […]
Pizza vegetariană dublă
1. Se cerne făina. Drojdia se amestecă cu zahărul în 100 ml de apă călduţă şi se adaugă peste făină. Se frământă cu uleiul şi se lasă să crească. 2. Aluatul se taie în două şi se întinde câte o foaie. Pentru prima pizza, spanacul se amestecă cu crutoanele, sare, piper şi un căţel de […]
Pizza mediteraneană
1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia amestecată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut. 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge […]