Vara
Prăjitură cu jeleu de căpșune
Prăjitură cu jeleu de căpșune este o adevărată provocare pentru orice gospodină, dar arată spectaculos. O rețetă care place tuturor. 1. Se taie în două căpşunele, se presară peste ele o lingură de zahăr pudră şi se pun într-o sită. Zeama pe care o lasă se foloseşte la însiropat blatul. 2. Se mixează albuşurile cu un praf de sare până […]
Prăjitură trandafir cu cireșe
Prăjitură cu cireșe intr-o formă foarte aspectuoasă de trandafir. Rețeta e mai simplă decât pare. 1. Pentru aluat, se încălzeşte laptele şi apoi se dizolvă în el drojdia, se adaugă o lingură cu zahăr şi 2 linguri de făină. Se lasă 10 minute aşa. 2. Restul făinii se pune într-un lighean, se face un gol la mijloc, se pune […]
Prăjitură cu prune și firimituri
Prăjitură cu prune și firimituri, rapidă și simplă, perfectă atunci când îți e poftă de ceva dulce. Rețeta e simplă și ieftină. 1. Pentru stratul de bază, untul moale se freacă bine cu zahărul, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile. Se adaugă alternativ laptele şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. 2. Se pun şi albuşurile uşor […]
Brioșe din ciocolată fără făină și zahăr
Niște brioșe delicioase fără zahăr și făină din care poți mânca oricât, fără grijă siluetei. Sunt și foarte sănătoase datorită uleiului de cocos. Iată rețeta! 1. Tabletele de ciocolată se rup în bucăți mici și se pun într-un bol. 2. Separat, se amestecă laptele de cocos și uleiul de cocos și se pun la foc […]
Frigărui din cartofi
Frigărui din cartofi simple și rapide, gata în numai 30 de minute, din puține ingrediente. Iată rețeta. 1. Cartofii se spală foarte bine şi se fierb în apă clocotită cu sare numai pentru 10 minute. 2. Între timp, beţele de frigărui, dacă sunt din lemn, se pun la înmuiat în apă caldă. Baconul se taie felii. 3. Se înşiră […]
Ardei pane
Ardei pane gata în numai 15 minute, după o rețetă foarte simplă. Cina ideală pentru toată familia. 1. Ardeii curăţaţi de seminţe şi nervuri se fierb 2 minute în apă clocotită cu sare şi apoi se lasă la scurs. 2. Baconul se prăjeşte şi se taie cât mai mic, apoi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză. […]
Sarailie
Învaţă să faci sarailii ca la Istanbul sau Constanţa, unde comunitatea turcească ne-a adus cele mai delicioase reţete de desert cu nucă şi miere. Mod de preparare: Se unge o tavă mare cu unt şi se pune deoparte. Se încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Se taie foile de plăcintă în patru părţi […]
Prăjitură cu pere şi zahăr ars
O prăjitură cu pere şi cremă delicioasă de zahăr ars, după o reţetă mai simplă de cât ai crede. 1. Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini. 2. După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul şi laptele […]
Brioşe cu pere
Brioşe cu pere delicioase şi uşor de făcut după o reţetă rapidă. 1. Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se […]
Şarlotă cu zmeură
Bucătăria franţuzească este mai rafinată ca niciodată, acum, că a intrat în patrimoniul UNESCO. Vezi cum să prepari un desert clasic franţuzesc, cu fructe aromate şi consistenţă decadentă. Învaţă să prepari şarlotă cu zmeură ca în Franţa. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă, apoi tapetează cu hârtie de […]