Budincă fără gluten cu afine şi chia

Învaţă să prepari o budincă uşoară, fără gluten, cu afine şi seminţe de chia delicioase. Este numai bună pentru cei cu intoleranţe la gluten sau lactoză şi se pregăteşte foarte simplu şi rapid. Mod de preparare: Amestecă viguros seminţele de chia cu laptele de migdale sau cocos şi sparge eventualele cocoloaşe care se formează. Lasă […]

Lasagna vegană

Învaţă să prepari o lasagna vegană, din legume delicioase şi seminţe sănătoase. Este ideală vara, când căldura ne opreşte să facem preparate la cuptor. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă şi sotează ceapa şi usturoiul timp de 5 minute. Adaugă spanacul şi mai fierbe 3 […]

Prăjitură paleo fără gluten cu afine

Învaţă să prepari o prăjitură paleo, fără făină, deci fără gluten, fără zahăr şi cu o aromă naturalăd e cocos minunată. Încinge cuptorul la foc mediu. Unge o formă de cozonac sau pâine cu ulei de cocos. Amestecă făina de cocos, praful de copt şi sarea într-un castron. Într-un alt castron, amestecă ouăle, laptele de […]

Prăjitură cartof

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie. Mod de preparare: Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine. Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele […]

Cum să faci savarină

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, însiropată şi plină de frişcă, cu jeleul roşu tradiţional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 […]

Pacheţele cu piersici

Învaţă să prepari nişte produse delicioase de patiserie cu piersici aromate. În Franţa se numesc „vol au vent”, dar tu vei face pacheţele cu piersici. Mod de preparare: Desfă pachetul de aluat franţuzesc şi împătureşte o foaie în două. Taie aluatul de foitaj cu un pahar sau ceaşcă mică, în discuri şi înşiră-le pe o […]

Cum faci budincă de ricotta într-un minut

Ai oaspeţi nepoftiţi şi trebuie să prepari un desert ultrarapid? Învaţă să prepari budincă de ricotta într-un minut. Mod de preparare: Amestecă brânza ricotta cu lichiorul şi mierea. Umple câteva castroane de îngheţată şi dă la congelator 20 de minute. Serveşte cu pudră de cacao şi lichior sau miere deasupra. Adaugă fructe proaspete: afine, mure, […]

Tartă cu mure

Învaţă să prepari o tartă simplă şi rapidă cu mure de sezon. Arată spectaculos şi este absolut delicioasă. Mod de preparare: Într-un castron mare se amestecă făina, migdalele, zahărul brun şi sarea. Se adaugă fulgii de unt şi apa rece şi se frământă bine. Se formează o bilă de aluat şi se dă la frigider […]

Tartă Tatin cu pere

Învaţă să prepari o tartă Tatin cu pere în loc de mere, care va fi mai aromată şi mai interesantă, mai ales dacă nu ai mai gătit demult o prăjitură. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, treapta 6 şi pune o tavă de tort pe foc. Caramelizează zahărul, amestecând continuu. Adaugă untul, […]

Prăjitura kinder bueno

Învaţă să prepari o prăjitură interesantă şi delicioasă, cu cremă kinder bueno. Mod de preparare: Topeşte untul şi pisează biscuiţii, apoi amestecă cele două ingrediente. Unge o tavă cu ulei. Presează blatul într-o tavă de prăjituri. Bate cu mixerul crema de brânză şi, separat, prepară frişca, apoi adaugă zahărul pudră în frişcă. Pune la topit […]