Vara
Prăjitură cu cireşe şi aromă surpriză
Învaţă să prepari o prăjitură cu cireşe care te va vrăji complet. Are un ingredient secret care îi va da o notă răcoritoare şi surprinzătoare. Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri; albuşurile se bat spumă apoi cu jumătate de zahăr, până devin spumă. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr, zeama de lămâie […]
Şarlotă cu smântână
O şarlotă cu smântână delicioasă, gata în 30 de minute, fără coacere. Iată o reţetă simplă: 1. Se prepara gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj si se lasa deoparte. 2. Smântâna foarte bine scursa se bate cu zaharul si apoi se amesteca cu gelatina. 3. Într-un vas adânc se pun piscoturile unul lânga altul si […]
Sirop de trandafiri
Învaţă să prepari un sirop de trandafiri cu care să-ţi impresionezi oaspeţii în zilele toride de vară. Mod de preparare: Puneţi apa la fiert, când dă în clocot, adăugaţi petalele de trandafir spălate şi curăţate. După câteva minute pe foc, petalele se strecoară şi în lichidul rămas se adaugă sarea de lămâie. Din verzuie, apa […]
Sarmale de pui în frunze de viţă
Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1. Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2. Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]
Peşte cu sos roşu
Peşte cu sos roşu foarte gustos şi uşor de făcut. Încearcă această reţetă simplă! 1. Guliile se pun la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. 2. În altă oală, se pune peştele la fiert cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. 3. Pentru sos, mugurii de pin se prăjesc […]
Prăjitură tub cu cireşe
Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, […]
Cârnaţi de oaie
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]
Bruschete surpriză cu fructe de pădure
Învaţă să prepari nişte bruschete surpriză, care, în loc de brânză de capră şi busuioc conţin fructe de pădure şi zahăr pudră. Mod de preparare: Taie pâinea felii de 1 cm grosime, prăjeşte-le în prăjitor, sau în tigaie şi unge fiecare felie cu puţin unt nesărat, când feliile sunt încă fierbinţi. Freacă super crema de […]
Tigaie de vită cu legume crocante
Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1. Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2. Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3. […]
Pui cu portocale
Pui cu portocale delicios şi uşor de făcut, o cină perfectă pentru întreaga familie. Iată o reţetă simplă şi rapidă! 1. Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare şi piper. 2. Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 […]