Vara
Pastramă de pui
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta. 1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. […]
Lapte de bou
Ca multe alte mâncăruri tradiționale vechi, rețeta ”Lapte de bou” se prepara în special în perioadele de post, având variante diferite, în funcție de regiuni. În Comuna Racoviță din Județul Sibiu rețeta se prepara din prune uscate și se mânca în loc de murături, cu fasole bătută. În alte regiuni, ”Laptele de bou” se prepara […]
Sufleu dietetic de banane
Un sufleu de banane foarte dietetic – se poate face fără zahăr – rapid și simplu. Vezi rețeta. 1. Bananele – de preferat unele bine coapte – se pasează și se amestecă cu esența de vanilie. 2. Albușurile se bat bine la mixer – tot acum se adaugă și zahărul dacă este cazul (dacă nu […]
Prăjitură de orez şi caise
Prăjitură de orez şi caise foarte simplă şi rapidă, cu numai 5 ingrediente. Iată reţeta. Se pun gălbenuşurile şi se amestecă. Separat, se bat albuşurile spumă şi se pun şi acestea în compoziție. Se amestecă de sus în jos. Orezul spălat şi bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amestecă mereu pentru a […]
Tartă cu salată
O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate. Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază […]
Piept de pui umplut cu rucola
Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1. Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]
Supă de broccoli cu smântână
O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete: 1. Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată […]
Sandvici de vinete
Sandvici de vinete gustos şi uşor de făcut. Iată o reţetă rapidă. 1. Vinetele se taie rondele late de 2 cm şi se aşază în tava de copt în care s-a pus sosul de roşii, repartizat în toată tava. 2. Muştarul se amestecă cu smântâna şi se repartizează pe suprafaţa fiecărei rondele de vânătă. 3. […]
Soté de ciuperci
Un sote de ciuperci delicios şi foarte uşor de făcut, cu o aromă deosebită. Iată reţeta. 1. Se spală ciupercile şi se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ. Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari. 2. Se feliază şi căţeii […]
Tartă cu dovlecei
O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta: 1. Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute. 2. Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste gălbenuşuri se adaugă două linguri de ulei de […]