Vara
Dulceaţă de zmeură
Dulceaţă de zmeură – o dulceaţă delicioasă şi parfumată p ecare trebuie să o ai în casă. Iată o reţetă simplă. 1. Zmeura aleasă şi foarte rapid trecută sub un jet de apă rece se pune într-un vas special de dulceaţă şi se așază la foc mic. 2. Se lasă 20 de minute şi, când […]
Dovlecei în oţet
Dovlecei în oţet – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Încearcă această reţetă! 1. Dovleceii spălaţi se taie felii care se pun în borcane cu o linguriţă de sare şi de zahăr pentru fiecare borcan. Se pun crenguţe de mărar în fiecare borcan. 2. Se diluează o […]
Zarzavat în sos de roşii
Zarzavat în sos de roşii – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1. Roşiile foarte bine coapte se taie în două sau în patru şi se pun la fiert. După 15 minute se pasează, iar sucul obţinut se pune din nou la fiert cu sarea. […]
Fasole păstăi la borcan
Fasole păstăi la borcan – o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată o reţetă simplă! 1. Fasolea spălată se pune la fiert în apă cu sare măsurată în proporţie de 2 linguriţe pentru fiecare litru de apă. 2. Nu se fierbe complet, doar 15 minute, şi când […]
Bulion de ardei capia
Bulion de ardei capia, o conservă ca la mama acasă pe care trebuie să o ai în cămară. Iată reţeta! 1. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală şi se trec prin maşina de tocat. 2. Pasta rezultată se sărează şi se pune la fiert pentru 30 de minute, din momentul în care […]
Piersici la cuptor
Piersici la cuptor – un desert simplu, uşor şi rapid. Iată o reţetă pe care o poate face oricine. 1. Fructele se spală şi apoi se curăţă de pieliţă. Se taie pe lângă sâmbure şi se scoate cu atenţie, să nu se rupă fructul. 2. Nucile măcinate şi migdalele se amestecă şi apoi se adaugă […]
Salată de pepene roşu
O salată de pepene roşu cu brânză şi rucolă – o combinaţie inedită pe care trebuie să o încerci. Iată reţeta. 1. Se taie şi se curăţă pepenele şi se pune într-un castron peste frunzele de rucola. Peste el se fărâmiţează brânza şi adaugă coaja de portocală. 2. Se amestecă ingredientele pentru sos, potrivind gustul, […]
Salată de brânză
O salată de brânză cu mentă şi zmeură – un deliciu cu gust exotic pe care trebuie să-l încerci. Iată reţeta! 1. Se spală frunzele de salată şi se aşază pe un platou întins. 2. Brânza se curăţă de coajă, dar se poate lăsa pentru cei cărora le place. Se taie cuburi şi se pun […]
Ardei prăjiţi
Ardei prăjiţi în pesmet cu cremă de brânză delicioasă. Încearcă o reţetă simplă! 1. Cu două ore înainte de pregătire, se amestecă oul, făina, laptele, sarea și piperul pentru a forma un aluat lichid, mai gros, asemănător celui de şniţele. Se lasă să se odihnească. 2. Într-un vas, se mixează brânza de vaci cu smântâna […]
Ardei umpluţi cu urdă
Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1. Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]