Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2.   În dovleceii […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]

Ouă cu legume

Ouă cu legume, o combinaţie delicioasă şi uşoară, perfectă pentru o cină rapidă şi dietetică. Iată reţeta: 1.   Roşiile se crestează şi se cufundă câteva secunde în apă clocotită. Se curăţă apoi de pieliţe şi sâmburi. Pulpa se taie cuburi mici. 2.   Ardeii se taie şi ei cuburi mici, la fel şi ceapa. Într-un vas […]

Budincă festivă

Învaţă să prepari o budincă festivă pentru acele ocazii speciale în familie. Mod de preparare: 1. Pentru budinca de vanilie se pun la înmuiat în apă rece foile de gelatină. Pastaia de vanilie se taie în două si se răzuie seminţele. 2. Se amesteca frisca lichidă cu vanilia şi zaharul şi se pun la foc […]

Canapele de vinete

Canapele de vinete ideale ca aperitiv atunci când te grăbeşti. Iată o reţetă foarte simplă: 1.   Vinetele se taie rondele de un cm care se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine apa. Apoi se şterg, se toarnă uleiul peste ele şi se amestecă bine cu mâna. Se aşază feliile în tava […]

Sandviciuri cu ciuperci

Sandviciuri cu ciuperci pentru serile când nu ai timp să găteşti ceva elaborat. Reţeta este foarte rapidă, gata în 10 minute. 1.   În unt topit se pun ciupercile bine scurse şi usturoiul întreg. Se presară cu sare şi se învârte tigaia. 2.   Între timp, pâinea se pune la prăjit. Când apa pe care şi-o lasă […]

Vinete pané

 Vinetele pane sunt delicioase şi se fac în numai 10 minute. Iată reţeta simplă. 1.   Vinetele se taie felii, se presară cu sare şi se lasă un pic să elimine zeama în exces. Apoi, se şterg cu şervete de hârtie. 2. Ouăle se bat ca pentru omletă, se trec vinetele prin ou şi se dau […]

Brânză la grătar

Brânza la grătar este un aperitiv sau chiar un fel principal foarte rapid şi uşor de făcut. Iată reţeta. 1.   Pe patru foi de folie de aluminiu se pun cele patru bucăţi de brânză. 2.   Se ung cu ulei în strat subţire, se presară condimentele şi legumele, mărarul şi pătrunjelul. 3.   Se închide pacheţelul şi […]

Altfel de găluște cu prune

Găluşte cu prune delicioase după o reţetă foarte simplă. Uite cum se fac! 1. Se pune apa la fiert împreună cu sarea și cu uleiul, până clocotește. Se ia apa de pe foc și se adaugă făina, toată odată, amestecându-se încontinuu. Se lasă la răcit și apoi se adaugă ouăle, amestecând până ce se omogenizează. […]

Prăjitură cu aluat fin, vișine și piersici

O prăjitură cu aluat fin, vişine şi piersici delicioase. Reţeta e foarte simplă. Uite cum se face! 1. Într-un bol se pun zahărul, praful de copt și făina, margarina, ouăle și smântâna și se amestecă bine. Aluatul obținut se pune pe masa presărată cu făină și se fră­mântă repede. O treime din coca obținută se […]