Orez basmati cu broccoli şi migdale

► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară. ► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când […]

Supă chinezească picantă

► Se toarnă apă fierbinte peste ciuperci. Se pun tăieţeii în apă rece pentru 20 de minute, apoi se scot, se scurg şi se taie bucăţi mai mici. În oala cu ciupercile, se pun tăieţeii şi carnea (tăiată bucăţi), apoi cubul de supă de găină. ► Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se adaugă […]

Foietaj-fantezie

1. Aluatul se decongelează, iar cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. 2. Puddingul de vanilie se amestecă cu 2-3 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se încălzeşte, cu zahărul. Se încorporează puddingul, se mai fierbe puţin, la foc mic. Se lasă cca 5 minute să se răcească, apoi se pune un gălbenuş, amestecând. 3. […]

Clovni din înghetatã

1. Se amestecă laptele cu smântâna, se dă în fiert, după care se lasă să se răcească. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul, aroma de vanilie şi sarea. Gălbenuşurile se amestecă treptat în laptele călduţ cu smântâna. 2. Se pune amestecul pe baie de aburi şi se încălzeşte până se înmoaie. Se împarte în […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Salată capri

Salata este una dintre cele mai sănătoase aperitive, recomandate în orice moment al zilei. Dimineaţa, la prânz sau seara, salata capri este o gustare uşoară şi săţioasă, dar mai ales foarte gustoasă. Află mai jos cât de uşor se prepară. Mod de preparare: Aprinde cuptorul ca să fie încins. Într-o tigaie, pune oţetul cu zahărul […]

Prăjitură Kinder Pingui

Pentru amatoarele care iubesc să prăjiturească, iată o tentaţie provocatoare. Chiar dacă nu este uşor de preparat, după Kinder Pingui te vei linge pe degete. Află aici cum să îţi petreci duminica în bucătărie. Mod de preparare: Prepararea blaturilor: Separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă cu zahărul tos şi cel vanilinat. După ce s-a […]

Biscotti cu cireşe şi migdale

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet. Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor. Află […]

Supă cremă de ţelină

1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]