Fantezie de toamnă

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]

Sfeclă roşie à la grec

1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează. Se pune orezul într-o sită şi se spală bine. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la […]

Cocteil rusesc

1. Într-un pahar cu gheaţă se pun pe rând vodca şi romul. 2. Se adaugă siropul de căpşuni şi suc de portocale. 3. Se ornează cu beţişoarele de scorţişoară şi cu o felie de lămâie.

Dulce-acrişor

1. Se unge marginea paharului cu o felie de lămâie şi apoi se înmoaie repede în zahăr pentru a se forma o crustă. 2. Se toarnă coniacul în pahar, se adaugă o felie de lămâie, apoi se umple cu suc de lămâie.

Mexicola

1. Se toarnă Tequilla într-un pahar tip sondă. Se adaugă cola. 2. Lichiorul de căpşuni se toarnă treptat, fără a amesteca.

Punch finlandez

1. Se amestecă într-un blender zahărul cu vinul, cu romul şi zeama de lămâie. 2. Se toarnă în pahare şi se adaugă batoanele de scorţişoară. 3. Se ornează cu o felie de portocală.

Adam şi Eva

1. Se zdrobesc cuburile de gheaţă în shaker sau blender. Peste ele se toarnă lichiorul Amaretto, mie­rea şi zeama de lămâie. Se ames­tecă toate cu shakerul. 2. Se pune în fiecare pahar câte o linguriţă de caramel lichid şi câte o cireaşă glasată. Peste ele se toarnă amestecul preparat anterior. 3. Se garniseşte cu felii […]

Vara “la pahar”

1. Într-un bol, se amestecă fructe­le de pădure cu cireşele. 2. Din zahăr, zeama de lămâie şi şampanie, se face un sirop care se toarnă peste amestecul de fructe. 3. Separat, într-un castron se pune frişca lichidă şi se bate cu mixerul, până se întăreşte. 4. Se pregătesc patru cupe pen­tru salată, care se umplu […]

Mix exotic

1. Într-o crăticioară se pune apa, sucul de la două lămâi şi zahărul. Se amestecă bine şi se dau la bain-marie, timp de 10 minute, până se topeşte zahărul. 2. Se curăţă mango de coajă, apoi se taie bucăţi. Se pun apoi în siropul obţinut şi se lasă timp de 5 minute. 3. Se scot […]

Cocteil hawaian

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se […]