Faina de migdale reprezinta o alternativa la faina din grau pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten si care este folosita adesea in deserturi.
Faina de migdale, o alternativa la faina din grau
Pentru a obtine faina de migdale e ideal sa folosesti migdale fara coaja, insa nu obligatoriu. Pune migdalele intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita si mixeaza-le pana cand obtii o pudra ce are consistenta asemanatoare nisipului.
Pentru a putea fi folosita in deserturi, faina de migdale trebuie cernuta pentru ca bucatile de migdale ce sunt prea mari sa nu ajunga in aluaturi, insa acestea pot fi mixate inca o data.
Atunci cand prepari faina de migdale ai grija sa nu mixezi prea mult timp, intrucat uleiurile din migdale pot incepe sa iasa la suprafata si vei obtine o pasta uleioasa in loc de faina.
Atentie, nu trebuie consumata in exces!
De asemenea, e important de retinut si faptul ca nu trebuie exagerata frecventa cu care aceasta alternativa este folosita in bucatarie, deoarece, chiar daca grasimile din migdale sunt benefice organismului, in momentul in care sunt macinate, acestea tind sa oxideze mult mai repede si in organism pot rezulta in radicali liberi.