Legume
Roşii cu peşte
1. Roşiile se spală şi se şterg cu un şervet să se usuce. La fiecare roşie se taie câte un căpăcel şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un grătar. 2. Pentru umplutură, se scoate peştele din conservă, se pune într-un castron […]
Ardei umpluţi
1. Ardeiul gras se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se dau cu un praf de sare. 2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu verdeaţa tocată, caşcavalul ras, ouăle fierte tăiate cubuleţe, ceapa şi usturoiul. Se adaugă treptat dressingul preparat din […]
Lasagna cu legume
1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. 2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovleceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu […]
Frigărui vesele din legume amestecate
1. Vinetele şi dovleceii se curăţă şi setaie felii mai groase. Se crestează de jur împrejur. Ceapa se curăţă şi se taie în sferturi. O parte din feliile de vinete se taie în 4 şi se pun pe ţepuşe, alternând cu ceapă şi dovlecel. Se stropesc cu lămâie şi se presară cu sare şi piper. […]
Bărcuţe à la grec
1. Vinetele se spală, se taie felii, se stropesc cu suc de lămâie şi se sărează. După ce se scurg, se ung cu ulei de măsline şi se coc pe grătar pe ambele părţi, circa 3 minute. 2. Se amestecă uleiul de măsline, usturoiul pisat, ierburile tăiate, piperul şi sare, după gust. 3. Se taie […]
Turnuleţe apetisante
1. Preîncălziţi cuptorul. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii. 2. Rondelele de vinete se pun în tava de la cuptor, tapetată în prealabil cu folie de aluminiu. 3. Se presară deasupra sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu puţin ulei de măsline. Se lasă la cuptor 15 minute. 4. Roşiile […]
Varză cu miez de nucă
1. Se spală bine varza, se îndepăr-tează foile de deasupra şi se pune într-un vas cu apă clocotită să se opărească. După ce s-a opărit, se scoate şi se lasă să se scurgă bine de apă. 2. Când s-a răcit, se taie în patru părţi egale. 3. Miezul de nucă se macină foarte fin prin […]
Vinete la cuptor cu sos tomat şi mozzarela
1. Vinetele se spală, se şterg de apă şi apoi se taie în felii subţiri. Se pun în apă cu sare şi se lasă aproximativ 15 minute. 2. După ce s-au scurs de apă, se dau mai întâi prin făină, apoi prin albuşul de ou şi la sfârşit prin pesmet. 3. Într-o tigaie se încinge […]
Sufle de legume “Arlechin”
Se spală vinetele şi se taie în felii rotunde, groase de 1/2 cm. Se sărează şi se lasă deoparte, într-un bol, 10 minute. Se spală dovleceii şi se taie felii potrivite. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în jumătăţi. Roşiile se spală şi se taie rondele mai groase. Cartofii se curăţă […]
Mâncare de legume cu sos alb
Se taie baconul şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a rumenit la foc potrivit, se adaugă ceapa spălată şi tăiată. În timp ce se căleşte ceapa, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe şi rondele. Se adaugă peste ceapă călită şi se înăbuşă cu apă călduţă. Se acoperă cratiţa […]