Paste
Paste cu floare de dovlecel
Pastele cu floare de dovlecel snt gustoase şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă. 1. Pastele se fierb în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se scurg şi se trec rapid printr-un jet de apă rece. 2. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie, apoi se pun la călit în […]
Paste cu cârnaţi
Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]
Cannelloni cu spanac
Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face. 1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se […]
Lasagna de spanac
O delicioasă lasagna de spanac cu mazare, dovlecei şi vinete. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se face! 1. Vânata, dovlecelul și ardei grași se taie cuburi mai mici, care se călesc în puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper, usturoi și nucoșară. Când s-au înmuiat, se adaugă spanacul și mazărea și se […]
Penne cu sos de ciuperci
1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin câteva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute […]
Salată italienească
1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]
Macaroane cu sos de verdeaţă
1. Într-un castron se amestecă uşor untul înmuiat cu făina cernută, se adaugă supa de carne şi laptele şi se bate totul cu telul. Se toarnă într-o oală cu fundul mai gros şi se pune pe foc, amestecând încontinuu, până se leagă sosul, aproximativ 20 de minute. Se trage apoi deoparte, se strecoară, iar în […]
Spaghete cu sos de roşii
1. Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se cufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se […]
Spaghete Carbonara
1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]
Penne cu somon şi spanac
1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]