Prajitura
Prăjitură tub cu cireşe
Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, […]
Prajitură cu foi şi cremă
Prajitură cu foi şi cremă foarte gustoasă, perfectă pentru ocazii speciale şi nu numai. Iată reţeta! 1. Se prepară prima foaie: se amestecă bine toate ingredientele, iar compoziţia rezultată se împarte în două. Se întind două foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute. 2. Între timp, se prepară şi aluatul pentru […]
Negresă cu nuci
De când n-ai mai mâncat o porție delicioasă de negresă cu nuci? Uite o rețetă super-simplă și rapidă! 1. Într-un vas se pun făina, cacaua, zahărul, sarea şi praful de copt. Se amestecă. 2. Se adaugă uleiul şi se amestecă iar dacă se fac cocoloaşe, nu e nicio problemă. 3. Se pune apa rece, se amestecă, […]
Prăjitură păcătoasă cu ciocolată şi căpşuni
Învaţă să prepari un desert păcătos cu ciocolată topită delicioasă şi căpşuni aromate, proaspete. Se topeşte ciocolata împreună cu untul pe bain marie. Ouăle se bat împreună cu zahărul pudră, până fac spumă. Se adaugă făina în ploaie dină şi se încorporează încet. Se încorporează şi ciocolata topită cu untul, dar abia după ce s-a […]
Prăjitură cu foi multe
Prăjitură cu foi multe foarte aspectuoasă şi gustoasă. Iată o reţetă simplă. 1. Se amestecă ouăle cu margarina la temperatura camerei, zahărul şi amoniacul dizolvat în lapte călduţ. Se amestecă bine şi apoi se pune făina, puţin câte puţin, amestecând pentru a obţine un aluat omogen. Aluatul obţinut se împarte în 9 părţi din care […]
Papanaşi cu fructe
Papanaşi cu fructe delicioşi şi foarte aspectuoşi. Sunt uşor de făcut şi trebuie să-i încerci. Iată reţeta. 1. Într-un castron se fărâmiţează brânza cu furculiţa şi apoi se adaugă oul. 2. Se amestecă bine şi se pune apoi făina. Se amestecă din nou foarte bine pentru a obţine o pastă potrivit de tare. 3. Se […]
Cremă catalană
Crema catalană este un desert uşor şi dietetic, foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă: 1. Se pune la încălzit smântâna cu vanilia, scorțișoara și coaja de portocală. Gălbenușurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. 2. Se toarnă o treime din smântâna încalzită peste gălbenușuri, amestecând continuu cu […]
Prăjitură banana split reinterpretată
Învaţă să prepari o prăjitură inedită, după un desert clasic reinterpretat: banana split cu blat pufos. Mod de preparare: Amestecă biscuiţii digestivi cu untul topit într-un castron mic. Pune deoparte ½ din cele două înainte de a începe, apoi restul îl presezi într-un vas cu fundul rotund, sau tava ta de prăjituri preferată. Pune feliile […]
Prăjitură Oreo cu numai 3 ingrediente
Învaţă să prepari o prăjitură cu Oreo pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente şi foarte puţin timp pe foc. Mod de preparare: Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune ciocolata albă şi laptele condensat într-o cratiţă mare şi încălzeşte încet, la foc mic, amestecând continuu, până la topirea completă. Amestecul […]
Pască cu brânza şi smântâna
Învaţă să prepari o pască cu brânză şi smântână specială pentru Paşte. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua. 2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se […]