Guguluf de iarnă

1. Forma specială pentru guguluf se unge din belşug cu unt şi se tapetează cu pesmet. 2. Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit. 3. Untul se freacă bine cu zahărul şi zahărul vani­lat. Se adaugă ouăle, unul câte unul şi se freacă bine, până se topeşte zahărul. Se încorporează treptat făina, praful de copt, 4 […]

Fulg de nea

1. Stafidele se amestecă cu bucă-ţelele de rahat şi curmalele, se toarnă peste ele coniac şi se dau deoparte. 2. Untul se freacă spumă cu zahărul şi ouăle. Se adaugă mierea, scorţişoara, nucşoara, coaja de porto­cală, apoi, treptat, făina şi praful de copt. Nucile şi migdalele sau alunele prăjite se adaugă la sfârşit, după ce […]

Stea-cadou

1. Se prepară mai întâi o maia din jumătate din laptele călduţ, drojdie şi zahăr şi se lasă la dospit. 2. Margarina se freacă cu zahărul, se adaugă oul, gălbenuşul şi se bat toate spumă. Făina se cerne, se pune într-un vas, se adaugă praful de sare şi amestecul preparat anterior. Apoi se toarnă şi […]

Pălăriuţă cu ananas şi biscuiţi

1. Se înmoaie gelatina în apă rece. 2. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie, nuca de cocos, zahărul pudră şi crema de smântână. 3. Între timp, gelatina se pune într-o tigaie şi se dizolvă la baie marină. Peste ea se adaugă compoziţia de iaurt cu nucă de cocos şi cremă de smântână şi se […]

Parfait de tiramisu cu zmeură

1. Gălbenuşurile se bat în baie de abur cu zahărul şi zahărul vanilat până când se dizolvă zahărul şi se formează o cremă groasă. 2. Se ia vasul de pe foc şi se dă la rece aproximativ 30 de minute. 3. Între timp se amestecă cu mixerul smântâna cu crema de mascarpone şi se dă […]

Desert răcoros cu coacăze şi vişine

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează. 2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi […]

Prăjitură diplomat cu căpşuni

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit. 2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se […]

«Zi şi noapte»

1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe […]

Panna Cotta cu dulceaţă de vişine

1. Foile de gelatină se pun la înmu­iat în apă rece. Separat, se ames­tecă pe foc laptele cu zahărul şi cu smântâna. Când compoziţia a fiert, se ia de pe foc şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina topită şi fructe din dulceaţă. Se pune apoi într-o formă de budincă şi se lasă […]

Cremă de lămâie

1. Iaurtul, smântâna, sucul de lămâie, coaja de lămâie, laptele şi zahărul tos se pun într-un bol şi se amestecă energic sau se mixează, până se dizolvă tot zahărul. Foile de gelatină se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă rece. 2. Se separă o parte din crema de lămâie şi se amestecă uşor cu […]