Supe/Ciorbe
Supă de gulii
Ai mâncat vreodată supă de gulii? Încearcă să o prepari după această reţetă simplă! 1. Se curaţa toate legumele si se taie cuburi cât mai mici. 2. Se pun legumele si supa de legume în oala si se lasa la fiert. 3. Din momentul în care conţinutul oalei da în clocot, se micsoreaza focul si […]
Ciorbă de coaste cu zer
Învaţă să prepari o ciorbă de coaste cu zer ca la mama acasă. Mod de preparare: 1. Coastele spalate se dau într-un clocot, apoi se scot si apa se arunca. 2. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul si se caleste morcovul trecut pe razatoarea mica. Este ceea ce va da culoare […]
Supă de lapte
Ai mâncat vreodată supă de lapte? E delicioasă! Încearcă şi tu această reţetă simplă! 1. Oala de fiert supa se trece sub un jet de apa rece si nu se usuca. Se toarna laptele si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere. 2. Între timp, se prajesc feliile de pâine si apoi se freaca […]
Supă rece de iaurt
Învaţă să prepari o supă rece de iaurt delicioasă. Mod de preparare: 1. Se curaşa castravetele, se taie în doua pe lung, se scot seminşele si se taie cât mai marunt. Se presara cu sare si piper şi se lasa sa se scurga. 2. Nucile se taie mai mare, se calesc într-o tigaie […]
Borş de miel
Carnea de miel este foarte gustoasă şi poţi face o grămadă de reţete! Pentru acum propun borş de miel delicios: 1. Carnea se spala, se porţioneaza si se pune la fiert în apa cu sare. Se spumeaza ori de câte ori este nevoie si, dupa ce spuma nu mai apare, se adauga legumele taiate marunt. […]
Supă de morcovi
O supă delicioasă şi sănătoasă. Prepară şi tu supă de morcovi după această reţetă uşoară. 1. Într-o oala de fiert supa, se încinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt. 2. Dupa ce a devenit translucida, se adauga morcovii trecuţi prin razatoare sau taiaţi rondele subţiri. Se lasa si morcovii timp de 5 minute sa […]
Supă de praz
Uşoară, dietetică şi sănătoasă, supa de praz este o cină ideală! Vezi reţeta! 1. Se taie si se foloseste numai partea alba a prazului care, dupa curaţare, se trece sub un jet de apa. 2. Ceapa marunt tocata se caleste în ulei. Dupa ce a devenit translucida, se pune prazul rondele si se lasa pâna […]
Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi
Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu! Mod de preparare: 1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, […]
Ciorbă de fasole cu perişoare
Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă. Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în […]
Supă spaniolă de roşii
Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona! Mod de preparare: 1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. 2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. […]