Borş de pui cu legume

1. Se curăţă aripioarele şi se pun la foc, în apă cu sare. Când au început să fiarbă, se ia spuma. După aceea se lasă la foc mic. 2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se taie ca pentru ciorbă. Ceapa se taie mărunt, morcovii, rondele, ţelina şi cartofii, cubuleţe şi ardeii, fâşii. 3. […]

Supă-cremă de porumb

1. Se curăţă şi se pune porumbul să fiarbă în apă cu sare, acoperit cu un capac. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se răcească. 2. Între timp, se curăţă şi celelalte zarzavaturi, se spală şi se pun să fiarbă cu apă, sare şi 2 linguri de ulei. 3. Separat, se […]

Borş de praz

1. Se curăţă şi se spală carnea în câteva ape, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să dea în clocot, se ia spuma până se limpezeşte zeama. 2. Separat, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi împreună cu bucata de carne. Se acoperă oala cu […]

Borş de perişoare

1. Se spală zarzavaturile şi se pun să fiarbă ca pentru supă, în oală cu apă şi cu sare. Se acoperă cu un capac şi, după ce au fiert, ceapa se scoate, morcovul se taie rondele, prazul la fel, ardeiul se pasează, iar fasolea rămâne întreagă şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Carnea […]

Supă cu găluşti şi pătrunjel

Învaţă să faci o supă cu găluşti şi pătrunjel ca la mama acasă, plină de legume sănătoase şi cu gust fin. 1. Se curăţă legumele, se spală şi se pregătesc pentru supă. Morcovii se taie rondele, ceapa solzişori, ţelina cubuleţe şi ardeii fâşii. Toate legumele se pun la fiert într-o oală de 3 l cu […]

Supă cremă cu ciuperci

1. Se curăţă ciupercile, se spală şi se lasă să se scurgă în sită. Se desfac codiţele şi se pun să fiarbă în apă cu un praf de sare. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se pasează cu blenderul. Între timp, se curăţă ceapa, dovleceii şi ardeii. Se taie cubuleţe, la fel […]

Supă “Bogăţia legumelor”

1. Se curăţă şi se spală legumele. Broccoli se desface în bucheţele mai mici, fasolea fideluţă se rupe, morcovii se taie rondele, ceapa se toacă mărunt, gulia se taie cubuleţe, varza se toacă fâşii mai mari şi se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, […]

Supă de pui

1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă într-o oală de 3-4 l, la foc mic. Când începe să fiarbă, se ia spuma cu atenţie şi apoi se acoperă cu un capac. 2. Între timp, se curăţă zarzavaturile şi se adaugă în supă. Se potriveşte cu sare şi se pun […]

Ciorbă ţărănească

1. Se curăţă carnea de vită de pieliţe, se spală în câteva ape şi se pune la fiert în apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se ia spuma, lucru foarte important la ciorbele cu carne. 2. După ce s-a spumuit şi zeama este limpede, se adaugă legumele curăţate şi spălate bine. Se […]

Ciorbă cu varză roşie

1. Ceapa, morcovii şi ardeii se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun legumele la călit, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă şi se adaugă împreună cu celelalte legume. 3. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oală să fiarbă la […]