Supe/Ciorbe
Ciorbă de peşte
1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Se pun la foc în 2-3 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă un sfert […]
Supă cremă de mazăre cu bruschete
1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră. 2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de […]
Supă de cartofi cu smântână
1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă 15-20 minute. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi şi spălaţi. Se acoperă şi se fierbe în continuare, aproximativ […]
Supă de legume
1. Se spală şi se curăţă toate legumele. Prazul se taie rondele, iar restul legumelor se taie cubuleţe. 2. Într-o oală de 3 l cu 1,5 l de apă rece se pun, morcovii şi ţelina. Se adaugă un praf de sare, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc potrivitaproximativ25deminute. Se spumează, apoi se […]
Supă de fasole cu spanac şi carne
1. Fasolea se lasă în apă rece de seara până dimineaţa, apoi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se adaugă ceapa, morcovii, păstârnacul şi ţelina, toate tăiate în sferturi ca pentru supă. Se lasă să fiarbă până se înmoaie toate legumele. Se scot morcovii, ceapa şi păstârnacul. […]
Ciorbă de peşte
1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile […]
Supă cremă de legume
1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie în sferturi. Se pun la fiert în 1-1,5 l de apă cu sare. Se spumează şi se lasă până se înmoaie toate legumele. 2. Legumele fierte se trec printr-o sită deasă sau se mixează, apoi se subţiază cu puţină supă şi se pun din nou […]
Ciorbă rusească
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 minute. 2. Între timp, […]
Supă de roşii
1. Morcovii, ţelina şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Se pun într-un litru de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă jumătate de oră. Se păstrează supa. 2. Separat, roşiile se spală, se taie jumătaţi şi se pun la fiert într-un litru de apă cu un […]
Supă de roşii cu găluşte de brânză
1. Ceapa şi usturoiul fin tocate se pun într-o oală de 3-4 litri cu ulei. Se adaugă 3-4 linguri de apă şi se pune la foc mic să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie bine toată ceapa. Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii şi un litru de apă. Se amestecă şi se lasă […]