Tort
Tort bust
Blatul-separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie,dupa care adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi se pun galbenusurile unul cate unul, apoi laptele, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca de cocos si mixam pana se omogenizeaza. […]
Tort cu pere şi migdale
1. Ouăle se bat spumă cu zahărul şi se adaugă un praf de sare. Se freacă untul şi se amestecă bine cu făina şi amidonul, apoi cu ouăle bătute. Se unge forma de tort cu puţin unt, se presară cu făină şi se toarnă compoziţia pentru blat. Se pune la copt timp de aproape 30 […]
Tort mușuroi
1. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie și zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu un praf de sare și, la sfârșit, făina cernută. Se amestecă ușor și apoi compoziţia se toarnă în tava de tort tapetată cu hârtie pentru copt. Se bagă în cuptor, la foc potrivit. 2. Se topește zahărul într-un ibric, […]
Tort “ Marble”
1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi cu untul. Se obţine o cremă fină, se adaugă cacaua şi făina cernute şi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul preîncălzit. 2. Între timp, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă călduţă. Separat, […]
Tort “ Muşuroi”
1. Pentru început, se prepară baza. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat se bat în continuare 5-10 minute şi, la final, se adaugă nuca măcinată. Se încorporează uşor şi se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Foaia de la bază se coace la temperatură medie şi cu […]
Tort de ciocolată cu cremă caramel
1. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, apoi zahărul vanilat şi se bat bine. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua cernută. Nucile şi coaja de lămâie şi de portocale se adaugă la sfârşit şi se amestecă uşor să nu facă cocoloaşe. 2. Se […]
Tort de ciocolată cu banane
1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat în ploaie şi gălbenuşurile frecate. La sfârşit, se pune făina cernută şi cacaua şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de […]
Tort “Vis de ciocolată”
1. Se tapetează o tavă cu hârtie specială pentru copt şi se lasă cuptorul să se încingă la o temperatură de 180˚C. Separat, se sparg ouăle, albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă, într-un bol. 2. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, se pun făina şi cacaua, cernute. Se […]
Tort alb
1. Pentru foi, se amestecă bine făina cu untul şi amoniacul, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri, zahărul pudră, smântâna şi, dacă mai e nevoie, puţin lapte. Se frământă puţin până se încorporează toate ingredientele. 2. Se întind 4 foi subţiri, care se coc pe rând pe dosul tăvii (tava unsă cu unt). 3. Pentru […]
Tort în 3 culori
1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină. 2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pal, pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile. 3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de […]