Tort de îngheţată cu căpşune

1. Se curăţă căpşunile de codiţe, se spală, după care se amestecă cu 100 g zahăr. Se pasează cu blenderul, apoi se pune pe foc şi se lasă să clocotească circa 15 minute. 2. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile. 3. Se bat albuşurile spumă cu 100 g zahăr şi se […]

Tort cu ness şi nuci caramelizate

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 °C. Se tapetează o tavă rotundă cu unt şi făină. 2. Se freacă untul cu zahărul, până când se obţine un amestec pufos, apoi se încorporează gălbenuşurile. 3. Se cerne peste amestec făina, cacaua, praful de copt şi 44scorţişoara. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţia de […]

Tort inimos

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bat în continuare, până devine ca o cremă. 2. Se adaugă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Se bat spumă albuşurile şi se încorporează puţin câte puţin în aluat. 3. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se […]

Tortul ruladelor

1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul şi coaja de la lămâie. Albuşul se bate spumă cu sucul de lămâie. Se adaugă gălbenuşurile, alternând cu făina, amestecând de sus în jos. Se toarnă compoziţia în tavă şi se lasă la foc potrivit circa 30 de minute. 2. Crema se prepară în felul următor: se bat […]

Tort “Napolitanna”

1. Într-un vas, se pun gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, un praf de sare, făina cernută şi laptele călduţ. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se lasă să fiarbă la baie de aburi. Se amestecă până se întăreşte şi capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se lasă să se […]

Tort cu fructe de pădure

1. Se pun gălbenuşurile într-un bol, se mixează cu esenţa de vanilie şi cu zahărul pudră. Se obţine o cremă untoasă. Se adaugă coniacul şi brânza mascarpone. Se amestecă bine, iar crema se lasă la rece. 2. În acest timp, fructele de pădure se spală şi se lasă să se scurgă pe prosoape absorbante de […]

Tort”Omul de zăpadă”

1. Pentru blat, se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia obţinută se toarnă în tava tapetată cu făină. 2. Se întinde compoziţia cu o spatulă şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, […]

Tort de mere cu migdale

1. Se bat 8 albuşuri spumă, se adaugă zahărul şi se bat până se întăresc. Se pun gălbenuşurile, untul topit şi răcit, se amestecă uşor, se adaugă făina cernută şi se mixează în continuare să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează cu hârtie de copt fundul detaşabil al unei forme de tort şi se […]

Tort “Visul toamnei”

1. Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până se obţine o cremă. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecându-se uşor. 2. În compoziţia cu unt se adaugă praful de copt stins cu zeamă de lămâie, piureul de dovleac amestecat cu laptele şi, la sfârşit, se pune făina […]

Tort “Five o ‘clock”

1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase sau să formeze cocoloaşe. 2. Separat, se încinge cuptorul, se taie 5 bucăţi de hârtie pentru copt şi pe fiecare foaie […]