Tort
Tort cu mure
1. Se separă ouăle, albuşurile se pun într-un bol, gălbenuşurile în altul. Gălbenuşurile se amestecă cu un praf de sare şi cu zahărul brun, se adaugă untul şi se mixează în continuare. 2. Separat, se bat 4 albuşuri spumă şi se încorporează în crema de unt, apoi se pune făina şi nuca măcinată. Se amestecă […]
Tort alb şi negru
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile şi făina. Compoziţia se împarte în două. În una dintre ele se pune cacao. Se pregătesc două tăvi de tort de dimensiuni diferite. 2. Tăvile se tapetează cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţiile şi se coc în cuptorul […]
Tort “Petală”
1. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare într-un vas, iar albuşurile se bat spumă, în alt vas, apoi se adaugă zahărul, vanilia şi esenţa de migdale, gălbenuşurile şi făina cernută amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia se toarnă în forma de […]
Tortuleţ pentru petrecăreţi
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul iar când bezeaua este gata, se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, zahărul vanilat, nuca măcinată şi la sfârşit făina cernută. Se amestecă uşor să nu se lase sau să se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia de blat se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt […]
Tort surpriză
1. Se separă ouăle: într-un bol se pun gălbenuşurile cu un praf de sare, iar în alt bol se pun albuşurile. Albuşurile se bat cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina, cacaoa şi nucile măcinate. Compoziţia se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe. 2. Aluatul pentru blat se toarnă […]
Tort cu frişcă şi cu portocale
1. Se tapetează o formă de tort cu hârtie pentru copt şi se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle, gălbenuşurile se pun cu puţină sare, iar albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi la sfârşit făina cernută. Se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Compoziţia de blat […]
Tort de cafea
1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută şi se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor. 2. Într-o cratiţă se pun gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, cafeaua, făina şi […]
Tortul iubirii
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat şi, la sfârşit, nucile şi făina cernută. Se amestecă uşor să nu formeze cocoloaşe şi se toarnă într-o tavă în formă de inimioară, tapetată cu hârtie pentru copt. 2. Se bagă forma în cuptor şi se lasă la o […]
Tort de nuci cu ananas
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, vanilia, gălbenuşurile, peste care s-a pus puţină sare şi, la sfârşit, se pun nucile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi făina amestecându-se încet în acelaşi sens. 2. Se tapetează tava cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se […]
Tort de casă cu struguri
1. Se încinge cuptorul la 120º C şi se pregăteşte tava de aragaz: se tapetează cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, albuşurile se bat spumă, iar apoi se adaugă zahărul pudră în ploaie, vanilia şi gălbenuşurile frecate cu puţină sare. Se adaugă untul puţin câte […]