Tort de ciocolată

1. Se amestecă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Separat, se bat albuşurile spumă, adăugându-se cealaltă parte de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat făina cernută şi cacaoa. 2. Compoziţia se coace la foc potrivit. Se lasă blatul la […]

Tort de ciuperci cu caşcaval

1. Se amestecă făina cu untul, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri cu apă rece. Se frământă rapid, apoi se lasă la rece o oră. 2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se pun la prăjit cu ceapa tocată mărunt în puţin ulei. După ce s-au călit, se lasă puţin să […]

Tort răcoritor cu prune şi cu mure

1. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi zahărul vanilat, untul topit şi făina în ploaie, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. 2. Separat, se pregăteşte crema astfel: se […]

Doboş tort

1. Se pun ouăle într-un bol şi se bat spumă cu mixerul împreună cu zahărul şi sarea, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânei. Separat, într-un bol, se pun ciocolata, cafeaua solubilă şi puţin unt la baie de aburi şi se amestecă încontinuu să nu se facă cocoloaşe. […]

Tort de mere cu crustă de nuci

1. Se pregăteşte pentru început tava pentru blatul de tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120°C. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, esenţa […]

Tort de mere cu blat de nuci

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava cu hârtie pentru copt şi să daţi drumul la cuptor. 2. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, peste care se presară puţină sare şi coaja de lămâie. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se bate în continuare bine până se […]

Tort de ciocolată şi cremă de frişcă

1. Se taie untul bucăţele şi se amestecă bine cu zahărul, făina şi gălbenuşul până se face o cocă. Se pune la rece 30 de minute. Separat, se pregăteşte tava, tapetându-se cu hârtie de copt. Se coace apoi, 15 minute, aluatul de foaie fragedă la o temperatură de 180° C. Se scoate din tavă şi […]

Tort de cireşe cu fulgi de ciocolată

1. În tava unsă cu puţin ulei se aşază hârtia de copt. 2. Se bat spumă albuşurile cu 3 linguri de apă rece şi un vârf de sare, după care se adaugă zahărul şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se încorporează apoi gălbenuşurile, pe rând, peste ele se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. […]

Tort profiterol

1. Într-o crăticioară mică se pun pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. După primele clocote se adaugă, în bloc, făina cernută, apoi se ia cratiţa de pe foc şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Când aluatul devine omogen şi se răceşte puţin se încorporează pe rând ouăle, amestecând […]

Tort inimioară

1. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina, se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină (ar fi ideal ca tava să fie în formă de inimă). Se coace la foc potrivit aproximativ 45 de minute. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în […]