Tort Tiramisu

1. Cafeaua călduţă se îndulceşte cu 2 linguri de zahăr şi se amestecă cu lichiorul de cafea. 2. Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr, până ce se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă albă. Se pune apoi la bain-marie şi se mai bate 10-15 minute, până se obţine o cremă […]

Tort de biscuiţi

1. Pentru cremă, sa bate oul cu zahărul, zahărul vanilat şi laptele, până se topeşte tot zahărul. Se pune apoi la bain-marie şi se bate în continuare până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se ia de pe foc şi se amestecă cu ciocolata rasă şi cacaua. 2. Când se răceşte, se amestecă cu […]

Tort “Doboş“

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi romul, până se obţine o spumă densă. Se pun apoi gălbenuşurile şi untul topit, dar rece şi se amestecă uşor. Se adaugă în ploaie şi făina cernută cu amidonul şi se amestecă în continuare uşor, de jos în sus. 2. Din această compoziţie […]

Tort cu ciocolată şi pere

1. Se bat ouăle cu zahărul şi laptele adăugat treptat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă densă. Se adăugă uleiul în porţii mici, apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 […]

Tort cu cremă de castane

1. Pentru blat, se face un sirop din zahăr, 2-3 linguri de apă şi cacao. Se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se leagă, apoi se adaugă romul şi se lasă să se răcească. 2. Se freacă untul spumă, se adaugă pe rănd gălbenuşurile şi siropul de ciocolată, puţin câte puţin. Se amestecă cu […]

Tort moca

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 3 linguri de cafea concentrată până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă ca o smântână. Se adaugă albuşurile bătute spumă, nuca şi treptat făina. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, […]

Tort din clătite

1. Se bat ouăle cu jumătate de lapte şi un praf de sare, apoi se adaugă în ploaie cacaua cernută cu făina. Se amestecă bine până se omogenizează, se subţiază cu restul de lapte şi se lasă 10 minute să se odihnească. 2. Între timp, se bate frişca cu laptele praf, zahărul şi zahărul vanilat […]

Tort cu ursuleţi

1. Se freacă untul cu zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle adăugate pe rând. Separat, se pasează brânza proaspătă şi nuca de cocos. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi laptele. 2. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi […]

Tort de ciocolată cu frişcă

1. Se freacă untul cu mierea şi gălbenuşurile adăugate pe rând. Ciocolata rasă se topeşte deasupra unui vas cu apă caldă, apoi se lasă să se răcească şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă albuşurile bătute cu un praf de sare, macul zdrobit într-o piuliţă cu scorţişoara, coaja rasă de lămâie, romul, vişinele […]

Tort cu nucă de cocos

1. Se amestecă sucul de fructe cu prunele uscate tăiate cubuleţe, o lingură coajă de portocală şi coaja de lămâie. Se lasă 3 ore la rece. 2. Se freacă untul cu ciocolata rasă. Ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă o lingură coajă de portocală, făina amestecată cu praful de copt, un praf de […]