Tort
Tort “Perla neagră”
1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, gălbenuşurile, vanilia, făina şi cacaua cernute. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Se tapetează o formă de tort cu hârtie specială, se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc potrivit. 2. Între timp, se taie ciocolata pentru cremă şi […]
Tort “rază de soare”
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilat, gălbenuşurile amestecate cu un praf de sare, coaja de lămâie şi la sfârşit făina cernută. Se toarnă compoziţia în forma de tort, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă la […]
Tort de jambon
1. Se pun ouăle la fiert, după care se taie felii subţiri. 2. Se spală bine castraveţii muraţi şi se taie felii subţiri. La fel se procedează şi cu ardeii. 3. Se pune gelatina într-un litru de apă rece şi se lasă 30 de minute la înmuiat. După ce s-a înmuiat, se pune pe baie […]
Tort cu cremă de şampanie
1. Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă untul înmuiat, nucile şi cacaua cernută cu făina. Se amestecă uşor, se toarnă într-o formă de tort cu perete detaşabil şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi […]
Tort cu ness
1. Untul se freacă spumă cu gălbenuşurile, care se adaugă pe rând. Separat se prepară un sirop din zahăr, cacao şi 4 linguri de apă. Se pune pe foc şi se lasă până se leagă, se dă la rece, apoi se toarnă treptat peste crema de unt, amestecând încontinuu. 2. Compoziţia se împarte în două […]
Tort cu cremă de ciocolată
1. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat şi se freacă până se dizolvă zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi cacaua cernută cu făina. 2. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată […]
Tort de ciocolată cu pricomigdale
1. Zahărul, cacaua şi apa se fierb circa 8-10 minute. Când se răceşte siropul, se încorporează unul câte unul gălbenuşurile, amestecând bine. Se dă deoparte o treime din compoziţie, în care se adaugă 2 linguri de pesmet şi o lingură de făină, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşul bătut spumă tare. Se toarnă într-o […]
Tort mocca
1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacaua, cernute împreună, şi uleiul. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 minute. 2. Pentru crema 1, se bate […]
Tort de ciocolată cu nucă şi coniac
1. Se pun nucile într-o tavă şi se ţin în cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu uşacuptoruluideschisă, amestecând să nu se rumenească prea tare. Se scot, se lasă să se răcească, se freacă între palme să se desprindă cojile, apoi se dau prin maşina de nucă. Se amestecă nucile măcinate, zahărul, cacaua, se opăresc […]
Tort alb
1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr pentru blat şi apa fierbinte. Se bat albuşurile separat, cu restul de zahăr. Se amestecă apoi spuma de gălbenuşuri cu albuşurile, se adaugă făina, praful de copt şi nucile. Se toarnă compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi se dă la […]