Frittata cu orez și cașcaval

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache ne învață să îl pregătim în câțiva pași simpli. Eu ador orezul, așa că atunci când am văzut în meniul unui restaurant italian acest preparat, nu am stat pe gânduri și l-am comandat. Gustul a fost desăvârșit! De atunci, frittata cu orez este una dintre preferatele noastre, o fac foarte des pentru ca este la fel de bună atât caldă, cât și rece. Ingredientele principale din rețetă (orezul cu bob rotund, piperul negru măcinat și cașcavalul Dalia) sunt de la magazinul meu preferat, LaDoiPași.

Iată cum, cu doar puține ingrediente de calitate, poți prepara o delicioasă omletă italiană pentru mesele principale ale întregii familii.

Ingrediente

  • 7 ouă mari sau 8 ouă medii
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 100 g cașcaval Dalia
  • 29 g parmezan răzuit
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri linguri ulei de măsline

Preparare pas cu pas

  • Clătim orezul sub un jet de apă rece, îl punem într-o crăticioară și îl acoperim cu 600 ml apă. Adăugăm 1 linguriță plină cu sare și îl fierbem, la foc moderat, 20 minute;
  • Scurgem orezul, îl clatim cu apă rece, apoi îl lăsăm să se scurgă într-o sită cu găuri mici (cca 20 de minute);
  • Punem ouăle într-un vas și le batem cu telul până când se omogenizează (1 minut);
  • Adaugăm cașcavalul ras, parmezanul, pătrunjelul și amestecăm;
  • La sfârșit, adaugăm orezul bine scurs, sare și piper după gust și amestecăm;
  • Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și punem compoziția frittatei. Acoperim imediat tigaia cu capac și prăjim frittata, la foc mic, cca 6 -7 minute sau până când suprafața este bine închegată;
  • Singura parte mai delicată din această rețetă este întoarcerea frittatei. Așadar, răsturnăm cu o mișcare hotărâtă frittata pe o farfurie plată, apoi o punem imediat din nou în tigaie;
  • Prăjim frittata încă 5 minute, apoi stingem focul și o scoatem din tigaie;
  • O servim imediat! Este delicioasă caldă, dar și rece are un gust minunat. Poftă bună!
Mai multe articole