«Zi şi noapte»

115 minute
8 portii
Mediu

1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare.

2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe cea de ciocolată.

3. Pentru îngheţata de banane: se decojesc cele două bana­ne şi apoi se pasează cu o furculiţă într-o farfurie. Stafidele se spală şi, împreună cu bananele pasate, se toarnă peste prima jumătate de amestec din primul vas şi se omogeni­zează uşor.

4. Pentru îngheţata de ciocolată: cacaua se amestecă cu zahărul vanilat şi, împreună cu nucile tăiate bucăţele, se pun în al doilea vas cu amestec păstrat şi se omogenizează uşor.

5. Cele două vase se pun la congelator, minim 3 ore. Atunci când se serveşte, se pun cupe asortate din cele două tipuri de îngheţată. Pentru decor se folosesc frunze de mentă, banane tăiate rondele şi banane întregi.