“Domnul” hamburger

1. Pieptul de pui se taie bucăţi şi se toacă în robotul de bucătărie. După ce s-a tocat carnea se pune într-un bol şi peste carne se pun ingredientele pregătite în felul următor: felia de pâine se pune la înmuiat în laptele călduţ, se taie ceapa mărunt, se rade cartoful şi se stoarce de zeamă.

2. Verdeaţa se spală şi se toacă mărunt. Se pune sarea, oul, piperul şi usturoiul şi se amestecă bine până se omogenizează. După ce s-a pregătit pasta de carne se formează hamburgerii şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se prăjesc 5 minute pe o parte şi 5 pe cealaltă şi se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie. Se ornează cu legume pentru a semăna cu o feţişoară fericită ca cea din imagine sau alte mutriţe haioase.

3. Se servesc cu garnitură de cartofi prăjiţi, cu salată verde şi o limonadă.