- Se curăţă anghinarele, se spală şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi zeama de la o lămâie, apoi se lasă să se scurgă în sită.
- Separat, se toacă fileul de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Fileul de şalău se amestecă cu unt topit, ou şi pătrunjel verde. Compoziţia se frământă bine şi se lasă la rece.
- După ce s-au scurs anghinarele, se aşază în tavă, tapetată cu unt şi cu pesmet, şi se umplu cu pasta de şalău.
- Se băgă în cuptorul încălzit în prealabil şi, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu smântână şi zeamă de lămâie. Pentru un aspect plăcut, se presară câteva frunzuliţe de pătrunjel verde pe deasupra.
Anghinare umplută cu şalău
120 minute
Mediu