Aperitiv cu roşii umplute

1. Roşiilor li se taie un căpăcel pe trei sferturi, fără a-l detaşa complet şi cu o linguriţă se scoate miezul, care se poate folosi la o supă. Interiorul roşiilor se presară cu sare şi se lasă aşa până ce este gata umplutura.

2. Carnea se fierbe în apă cu sare şi apoi se scoate din zeamă şi se lasă să se răcorească. Se taie mărunt sau se mixează. Dacă se mixează, se pune în mixer şi smântâna, pentru a ajuta tocarea.

3. Dacă se foloseşte carnea tăiată la cuţit, se amestecă cu smântâna şi muştarul şi se potriveşte gustul de sare. Se adaugă busuioc mărunt tocat şi se dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

4. Se umplu roşiile scurse de zeama pe care o lasă şi se aduc la masă cu frunzuliţe de busuioc.