1. Pentru aluat, se pune făina, se formează o adâncitură în care se pune praful de copt, sarea, untul sau margarina şi un gălbenuş. Totul se transformă într-un aluat amestecăndu-se cu mişcări rapide din afară în interior. Se înveleşte într-un şervet umed şi se lasă la frigider cel puţin o oră.
2. Pentru umplutură se taie brânza şi se rade caşcavalul.
3. Se dă drumul la cuptor, la o temperatură de 180° C şi se scoate aluatul din frigider pentru a se pregăti. Se întinde aluatul cu sucitorul pe planşetă şi se formează patru sau mai multe lipii rotunde care se pun pe o tavă unsă cu puţin ulei.
4. Pe fiecare lipie se pune ce brânză preferaţi, pe una mozzarella, pe alta caşcaval, pe alta telemea. Fiecare lipie se strânge la capete astfel încât să aibă forma unor bărcuţe. Se bagă la cuptor şi se lasă să se rumenească.