Aperitive cu brânză

1. Telemeaua de oaie se rade pe răzătoarea mică şi se pune într-un bol împreună cu 50 g de unt, o lingură smântână şi crema mascarpone şi se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă fină.

2. O parte din această cremă se amestecă cu mărarul tocat şi cu jumătate din cantitatea de susan, iar în cealaltă parte se adaugă şunca de York tăiată cubuleţe şi restul de susan. Cele două compoziţii se lasă la rece acoperite cu folie de plastic.

3. Separat, se taie chiflele pe jumătate, se scoate miezul şi se ung cu puţin unt. Se înfăşoară în hârtie de copt, apoi se lasă în cuptor 10 minute. Aluatul franţuzesc se taie pătrăţele sau ce forme doriţi, se aşază în tava tapetată cu hârtie şi se coc la foc tare 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă.

4. Chiflele se umplu cu crema de brânză şi mărar, iar pateurile cu crema cu şuncă. Se ornează cu crema de brânză şi ardei roşu şi se aşază pe un pat de salată.