Ardei umpluți

1. Se taie partea superioară a ardeilor, se scot codiţele şi apoi se curăţă de seminţe. Se iau pe rând şi se spală, după care se lasă să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă ceapa tăiată mărunt sau dată pe răzătoare şi verdeaţa tocată. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă oul şi orezul spălat în prealabil şi se frământă 10-15 minute.
3. Ardeii se umplu cu compoziţia de carne şi se aranjează în cratiţă astfel încât să nu rămână prea multe spaţii goale. Se toarnă apa până îi acoperă, se adaugă uleiul şi se pun să fiarbă la foc mediu, cu un capac deasupra.
4. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se bagă la cuptor să scadă. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc cu smântână şi cimbru.