Ardei umpluţi
1. Se spală ardeii, se curăţă cu atenţie, se scot seminţele şi se lasă să se scurgă cu gura în jos pe un prosop absorbant. Se păstrează pălăriuţele ca să se poată acoperi după ce se umplu.
2. Ceapa se taie şi se căleşte câteva minute în puţin ulei, cât să se înmoaie. Se condimentează cu sare şi boia dulce şi se lasă la rece. Orezul se spală bine şi se lasă să se scurgă în sită. Separat, într-un bol, se pun carnea, orezul, oul, ceapa călită, se condimentează cu o lingură concentrat de legume şi se amestecă bine. Compoziţia trebuie frământată câteva minute, lucru foarte important pentru o tocătură gustoasă.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Se umplu ardeii cu compoziţia de carne, se aranjează în tavă, se acoperă şi se bagă la cuptor. Se servesc ornaţi cu crenguţe de cimbru, mărar şi smântână.