Ardei umpluţi cu cuşcuş
1. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşe în unt până devine sticloasă. Se curăţă între timp gogoşarii, se taie feliuţe subţiri şi se pun peste ceapă. Se lasă să se călească împreună şi se stropesc cu puţină apă călduţă.
2. După ce s-au călit şi gogoşarii, se adaugă roşiile decojite, tăiate mărunt, măslinele feliate şi se lasă să fiarbă înăbuşit încă 10 minute. După ce au scăzut, se condimentează cu sare, piper şi busuioc măcinat.
3. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă cuşcuşul. Se amestecă bine şi se lasă acoperită cu un capac. Se taie brânza cubuleţe.
4. Ardeii se spală, se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se umplu cu compoziţia preparată. Se adaugă pe deasupra cubuleţele de mozzarella şi se bagă în cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se scot şi se servesc ornaţi cu frunze proaspete de busuioc.