Aripioare de pui la tigaie
- Se curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie.
- Se condimentează aripioarele de pui cu sare, piper şi rozmarin, apoi se lasă 10-20 de minute într-un bol, la frigider, acoperite cu o folie de plastic, ca să nu împrumute alte mirosuri de la alimentele din jur.
- Într-o tigaie, se pune ulei pentru prăjit, apoi se lasă 5 minute pe foc, la încins.
- Se scot aripioarele de pui de la frigider şi se pun la prăjit în uleiul încins.
- După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot aripioarele de pui pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă uleiul.
- Aripioarele de pui se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin. Se pot asezona cu diferite garnituri sau salate de legume.
din aceeasi categorie