1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia de blat. Se coace 45 de minute. După ce s-a copt, se răstoarnă pe un fund de lemn şi se lasă la răcit. Blatul răcit se taie în trei. Se scoate din frigider crema de frişcă şi cioco­lată şi se întinde pe feliile de blat, care se aşază apoi una peste alta.

2. Pentru cremă, ciocolata amăruie se rupe bucăţi, se amestecă cu frişca şi se topeşte la baie de aburi. Se adaugă un praf de cacao şi se lasă la răcit în frigider.

3. Din margarină şi glazură de cioco­lată, topite la baie de aburi, se obţine o glazură care va decora tortul de jur împrejur. Se tapetează pereţii formei în care s-a copt blatul cu hârtie de copt şi se întinde glazu­ra, apoi vasul se pune peste tort. Deasupra se întinde frişca şi se rade ciocolată.