- Se încălzeşte cuptorul la 170 °C.
- Se toarnă 200 ml de apă într-un vas şi se adaugă zahărul tos şi batonul de scorţişoară.
- Se pune vasul pe foc şi se fierbe timp de 5 minute, până se leagă, după care se lasă să se răcească.
- Se amestecă fisticul cu zahărul brun, cu stafidele mărunţite, cu scorţişoara şi cuişoarele până se formează o pastă omogenă.
- Se unge cu unt o tavă şi se aşază o foaie de plăcintă.
- Se unge cu unt şi se mai pune deasupra ei încă o foaie.
- Peste ele, se întinde amestecul de fistic şi se stropeşte cu două linguri de sirop.
- Se aşază deasupra încă două foi de plăcintă.
- Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
- Când este gata, se stropeşte compoziţia cu sirop.
Baclava cu fistic
110 minute
Usor