Baclava cu nuci şi fistic

1. Se desface aluatul şi se lasă la decongelat. Jumătate din nuci se dau prin maşina de tocat, iar restul de nuci şi fisticul se toacă mărunt. Se pun într-un vas şi se amestecă cu pesmet, zahăr, lapte şi coajă de lămâie. Se fierb 2-3 minute, apoi se lasă să se răcească şi se aromează cu vanilie.

2. Se unge o tavă cu unt. Aluatul se întinde şi se taie în pătrate cu latura de 5-6 cm. Pe fiecare bucată de aluat se pune în mijloc câte o linguriţă de compoziţie, apoi se ridică colţurile aluatului, două câte două, pe diagonală. Se aşază în tavă, lăsând un spaţiu între ele de 1-2 cm. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute.

3. Între timp, se face un sirop din zahăr, 200 ml apă şi 2 linguri zeamă de lămâie. Baclavaua coaptă se scoate din cuptor şi imediat se stropeşte cu siropul călduţ, amestecat cu mierea de albine. Se lasă până când se absoarbe siropul, apoi se poate servi.