Bărcuţe pe gustul micuţilor

1. Se spală ceapa şi mărarul şi se toacă mărunt. Telemeaua de vacă se dă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu untul şi cu verdeaţa. Dacă pasta obţinută este foarte groasă şi nu se întinde pe felia de pâine, atunci se mai adaugă o lingură de smântână şi se lasă la rece.

2. Între timp, se feliază pâinea şi, cu o formă rotundă şi ascuţită de biscuiţi, se fac bănuţii de pâine. Pâinea pregătită se unge cu crema de brânză într-un strat potrivit de gros.

3. Caşcavalul şi brânza feta se taie cu o formă rotundă şi una de steluţă şi se aşază peste bănuţii de pâine. Se pun felii de castraveţi pe deasupra sau între stratul de cremă de brânză şi caşcaval.

4. Se ornează cu feliuţe de roşii sau de ceapă roşie şi frunzuliţe prinse în scobitori şi se presară praf de boia.