Bezele cu piure de castane

100 minute
Usor

Învaţă să prepari nişte bezele cu piure de castane delicioase.

 

Mod de preparare:

1. Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un

praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze

spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin.

 

2. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 de

grămăjoare de spuma tare care se aplatizează şi se dau la

cuptor pentru 40 de minute. Se scot cu grijă de pe hârtia de

copt si se lasă pâna a doua zi.

 

3. Pentru cremă, piureul de castane se lasă la dezgheţat, se

scurge şi se mixează puţin. Apoi, se bate frişca si se amestecă

bine cu piureul, formând crema în care se pune esenţa de

rom, dupa gust. Se lasă crema la rece pentru 30 de minute

înainte de a fi folosită.

 

4. Pentru montarea prăjiturii, pe fiecare bezea se pune un

vârf de cuţit de cremă, deasupra se asaza un fursec şi apoi

se pune restul cremei. Se pune un moţ de frisca doar în

momentul servirii.