Biscotti cu cireşe şi migdale

Usor

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet.

Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor.

Află în continuare modul de preparare.

Într-un bol adânc amestecă făina, zahărul, praful de copt şi pune praful de sare. Pe parcurs, adaugă untul puţin câte puţin astfel încât amestecul începe să se fărâmiţeze – acesta nu trebuie să fie omogen.

Pentru compoziţie ai nevoie de un alt bol, în care să baţi ouăle, după care se amestecă cu laptele şi se toarnă esenţa de vanilie.
Compoziţia se toarnă apoi peste făină şi ingredientele uscate, amestecându-se până la omogenizarea completă.

Pune migdalele şi ciresele confiate.

Aluatul obţinut se împarte în două părţi şi le dai formă de cilindru. Dacă alutul este lipicios, îţi poţi înmuia mâinile cu ulei sau cu apă ca să îl poţi modela mai uşor.
Se aşază apoi pe o foaie de copt pe spatele unei tăvi de prăjiuri.

Se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius timp de aproape 35 de minute, până când aluatul devine auriu şi tare.

Se lasă la răcit 20 de minute şi se taie pe diagonală, ca pe pâine.

Timp de preparare: 1oră şi 30 de minute
Complexitate: mică