Biscuiţii de casă cu ciocolata se fac in mai putin de o ora si sunt mai buni decat cei cumparati. Iata o reteta simpla!

1. Se freacă untul cu margarina, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Se adaugă în bloc toată făina cernută cu praful de copt şi se amestecă rapid cu furculiţa, prin răsturnare. Nu se frământă cu mâna pentru că untul nu trebuie să se topească, ci numai să se îmbibe în făină. Nu trebuie să se obţină un aluat omogen. Se strânge aluatul într-o folie transparentă şi se lasă o oră la rece.

2. Între timp, se pregăteşte maşina de tocat. Se scoate cuţitul şi sita şi se montează forma preferată pentru biscuiţi. Se încinge cupto rul.

3. Se trece aluatul prin maşina de tocat şi se taie bastonaşe lungi de 7-8 cm lungime. Se aşază biscuiţii într-o tavă unsă cu grăsime, la 2 cm distanţă unul de celălalt şi se coc la foc potrivit, 20-25 minute.

4. Se lasă să se răcească şi se acoperă cu glazură de ciocolată sau se pudrează cu zahăr. Biscuitii de casa cu ciocolata se pot servi din ziua următoare şi se pot păstra 5-6 zile.