Învaţă să prepari cei mai jucăuşi biscuiţi, care îţi vor însenina cele mai mohorâte zile. Perfecţi şi pentru copii, care nu se vor mai sătura de ei.
Mod de preparare:
1. Se desfac ouăle, gălbenușurile se pun separat într-un bol și se amestecă cu un praf de sare iar albușurile se bat întocmai ca pentru bezele. Apoi se adaugă pe rând, bătând fără întrerupere, zahărul, gălbenușurile, unul câte unul, coaja de lămâie, untul, nucile măcinate, mierea, laptele și făina cernută.
2. Se frământă bine ingredientele până se obține o compoziție groasă, care se poate modela ușor. Se acoperă cu o folie și se bagă la rece. Se încălzește cuptorul la 140˚ C și se tapetează tăvile cu hârtie de copt.
3. Separat, se pregătește umplutura. Se alege gemul preferat și se amestecă cu nuca măcinată. Se scoate aluatul de la rece, se mai frământă câteva minute și apoi se întinde cu sucitorul. Umplutura de gem se poate înlocui cu cremă de ciocolată tip Nutella sau Finetti, etc.
4. Cu o formă de faţă zâmbăreaţă se taie aluatul și se aranjează în tavă. Se bagă la cuptor şi, după ce s-au copt, se scot, se lasă să se răcorească și se umplu cu gem. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se păstrează în cutii metalice sau de carton.